Primer društveno odgovorne kompanije: Zadruga „Voćar“ donirala neophodnu medicinsku opremu

Zemljoradnička zadruga „Voćar“ u Novom Slankamenu donirala je mesnoj ambulanti inhalator i internistički krevet. Na ovaj način se pokazala kao društveno odgovorna kompanija, ali i dala primer drugim profitnim organizacijama.

Ova zadruga je primer kako se u poljoprivredi  uspešno posluje, a donacijom neophodne medicinske opreme daje i primer društveno odgovorne kompanije. Zadrugari su deo svog profita  usmerili ka seoskoj ambulanti, kako bi od njihovog uspeha imali koristi svi meštani .

„Mi smo poslednje dve godine pomagali svim udruženjima, crkvala, kulturno-umetničkim društvima, a sada je došla na red i ambulanta u Novom Slankamenu. Čuli smo da imaju problem, te smo se odmah odazvali da pomognemo“, rekao je Nikola Kotarac, direktor ZZ „Voćar“ Novi Slankamen

Nasleđeni veliki, pre svih apotekarski, dugovi Doma zdravlja onemogućavaju rukovodstvo da obezbedi novu medicinsku opremu za sve ambulante, zato su ovakve donacije dobro došle.

„Dom zdravlja jeste u problemima, ali se situacija popravlja. Ovakve donacije nam zaista mnogo znače i drago nam je što i privatnici žele da pomognu“, istakao je Jovo Komazec, direktor Doma Zdravlja u Inđiji

I ako je postalo potuno normalno da neko ima, a neko nema – nadamo se da će postati normalno i da bogati daju. Nadamo se- jer, kažu, nada poslednja umire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*