Приче о Руми, догађајима, људима: Промоција књиге „Видимо се у Хроници 2. део“

У оквиру богатог програма Културног лета у Руми синоћ је у Културном центру одржана промоција књиге „Видимо се у Хроници 2. део“ аутора Саше Ристовића. Управо зато што пише о ономе што га окужује, синоћ се у публици нашао велики број људи чија имена се  и помињу у Хроници два.
„Тако сам у овој књизи обрадио неких сто прича, због тога што сам покушао да изделим те сегменте, историју, природу, али  највећи број прича, преко 50 је посвећено људима, нашим суграђанима који су овде нашли место.  То је њихов живот или неко тренутно дело, то сад зависи од момента како сам инспирисан или како сам у том момемнту био упознат са оним што су радили или чиме су се бавили.“, каже Саша Ристовић, аутор књиге „Хронике 2“.
 
Румљани су се први пут упознали са Ристовићевим радом прошле године када су изашле прве Хронике, а како каже, у Руми и о Руми има толико тога да се каже, да материјала не мањка.
 
„Хронике  нису класичне хроонике, није ово неки историјски след догађаја, али је добро као неки подсетник, успомена, алманах који ће људе вратити у прошлост која је сада  садашњиост и да покаже какви смо били, чиме смо се бавили. Много је наших суграђана који су на неки начин нашли пут да дођу до ове књиге.“ каже Саша Ристовић, аутор књиге „Хронике 2“.
Он наводи и да се нада да ће бити мотивација другима да пишу о свом граду, а како каже, посебно му је драго што су и људи задужени за културу у Руми препознали значај његовог рада те помогли објављивање књиге.
 Весна Самарџија
*Реализацију пројекта „Румска културна тура“ суфинансирала Општина Рума. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.