Prhovčani dobijaju novu poštu i Mesnu kancelariju

Savet mesne zajednice Prhova uz podršku pećinačke lokalne samouprave, ovih dana privodi kraju radove na rekonstrukciji zgrade u kojoj se nalaze pošta i Mesna kancelarija u Sremskoj ulici. Tokom izvođenja radova zamenjena je kompletna stolarija, urađene izolacija i fasada zgrade, kao i kompletno krečenje prostorija, a postavljena je i nova kapija na ulazu.

Kako je rekao Ivan Konjević predsednik prhovačkog Saveta mesne zajednice ostalo je da se urade još neki detalji oko i na zgradi, koja nije renovirana punih 50 godina.

„Radove na krovu, kao i asfaltiranje parkinga ispred zgrade smo, zbog zimskih uslova, odložili za proleće. Takođe, potrudili smo se i da uredimo sam prilaz zgradi, koji je bio veoma neuredan i na kojem se u vreme padavina nakupljala voda, tako da meštani Prhova sada mogu bez ikakvih problema da dođu u poštu ili mesnu kancelariju i obave posao zbog kojeg su došli“, rekao je Konjević.

U sklopu radova na kompletnoj rekonstrukciji zgrade prhovačke pošte i Mesne kancelarije, u Sremskoj ulici je staro autobusko stajalište, koje je godinama predstavljalo ruglo Prhova, zamenjeno novim, a ostala tri stajališta su sanirana i dovedena u funkcionalno stanje.

Ranije tokom jeseni dosta je urađeno i na samom uređenju naselja. Kanal Jarčina u Grobljanskoj ulici, koji je decenijama stajao zapušten i zarastao u šipražje, pokošen je i uređen.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*