Preventivne akcije saobraćajne policije

Saobraćajna policija posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju, pa sprovodi i posebne mere na povećanju bezbednosti učenika povodom početka školske godine. Ovog meseca, u zavisnosti od rasporeda časova u školi, sat vremena pre početka prvog časa i po završetku poslednjeg časa, na putevima i ulicama u zonama osnovnih i srednjih škola sprovodi se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, koja će biti nastavljena i kasnije.

U toku septembra i oktobra saobraćajni policajci u saradnjii sa školama obaviće plansku edukaciju đaka prvaka, pošto deca ovog uzrasta nemaju dovoljno iskustva, ni znanja o bezbednom učešću u saobraćaju. Kroz program ,,Osnovi bezbednosti dece“, u osnovnim školama, đacima 4. i 6. razreda u toku školske godine držaće se predavanja u cilju razvijanja svesti i bezbednog ponašanje dece u saobraćaju.

Kako ističu predstavnici saobraćajne policije, vozači su vrlo obazrivi i pažljivi kada se vozilom kreću na putevima gde su prisutna deca. Međutim, i pored toga postoji potreba da se unapredi nivo bezbednosti dece kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju i da se permanentno vrši kontrola poštovanja obaveza vozača prema njima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*