Premijera edukativnog filma „I tebe se tiče“ Udruženja mladih aktivista Pećinci

????????????????????????????????????
U subotu je u prepunoj sali pećinačkog Kulturnog centra održana premijera edukativnog filma „I tebe se tiče“, Udruženja mladih aktivista Pećinci. Film je sniman u okviru projekta „Mladi aktivisti u borbi protiv trgovine ljudima“ kroz program „Mladi su zakon“, pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kako nam je rekao Slobodan Stanković, autor filma, cilj projekta i samog filma je da se ukaže na zdrave i bezbedne stilove života među mladima, kao i da je trgovina ljudima jedan od problema koji pogađa mlade.

„U manjim sredinama o ovoj negativnoj pojavi se gotovo i ne govori, jer svako misli da se to njemu ne može dogoditi. To je bio jedan od glavnih razloga zbog kojih smo se odlučili da ove godine okupimo mlade Sremce i progovorimo o ovom problemu. Mislim da smo uspeli da ovim edukativnim filmom pošaljemo jasnu poruku – izlaz iz svake situacije uvek postoji, samo je važno da znamo s kim ćemo da putujemo na tom putu ka tom izlazu“ – istakao je Stanković.

Radnja edukativnog filma koji simbolično nosi naziv „I tebe se tiče“ prati sudbine tri mlada čoveka koji su se sasvim slučajno našli u lancu trgovine ljudima. Glavne uloge u filmu poverene su Đorđu Ninkoviću, Marijani Đurović i Bojanu Naiću, a dvadesetak mladih aktivista iz Srema tokom protekla tri meseca putem edukativnih radionica pred kamerama glasno su govorili o problemu trgovine ljudima. Njihov trud i rad nagrađen je u subotu aplauzom posetilaca na svečanoj premijeri u Kulturnom centru u Pećincima.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*