Predstavljanje knjige „A gde je izlaz Gospodo“ rumskog novinara Miroslava Ninkovića

U prepunom velikom holu Kulturnog centra „Brana Crnčević“ poznati rumski novinar Miroslav Bata Ninković predstavio je rumskoj čitalačkoj publici svoju prvu zbirku pesama „A gde je izlaz Gospodo“.

U nesvakidašnjoj poetskoj večeri, ukrašenoj muzikom, publika je, pored Batinih autorskih stihova, uživala i u mini koncertu koji je on pripremio zajedno sa svojim prijateljima. Spoj Ninkovićevih stihova sa pesmama Štulića i Balaševića napravio je intimnu atmosferu, koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Ninković je istakao da je dugi niz godina pisao poezuju i da je ona bila neko sredstvo kojim je iskazivao svoje emotivno stanje i pogled na svet koji ga okupira, ali da nije imao ambcije da pesme, rasute po fiokama i ladlicama, objedini u knjigu.

„Imam periode i po pet, šest meseci da ne napišem ni stih, a onda odjednom prosto se pojave te neke slike koje su dovoljno snažne da želim da ih zapišem i pretočim u jednu pesmu. I kao što sam i dao naslov ovoj zbirci pesama „A gde je izlaz Gospodo“ i ja sam pokušao kroz te stihove da negde oslobodim sebe i pronađem izlaz iz nekih svojih nedoumica, nekih svojih emotivnih stanja. Nekada su to bile lepe slike, nekada manje lepe, ali se nadam da sam rečima uspeo taj neki emotivni kolorit dobro predstavim i da će tu biti jedna paleta sasvim prijemčiva za sve one koji vole poeziju“, rekao je Ninković, zahvalivši se izdavaču Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“, Nenadu Vukeliću, Jovicu Joletu Paniću i Nikolini Tutuš koji su likovno opremili knjigu, ilustrovali je i lektorisali.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*