Predstava „Jače smo od sudbine“ pred Mitrovčanima

Urnebesna komedija Vanje Bulića „Jače smo od sudbine“ biće izvedena na sceni sremskomitrovačkog pozorišta „Dobrica Milutinović“ u subotu, 20. aprila sa početkom u 20 časova.

„Jače od sudbine“ je u pravom smislu reči urnebesna komedija, nalik najboljim francuskim vodviljima, ali smeštenim u današnju Srbiju. Pevačica narodne muzike i istaknuta glumica nađu se u isto vreme u Ministarstvu kulture sa istom namerom – da dobiju nacionalnu penziju. Silom prilika, ostanu same u jednoj kancelariji i saznaju da samo jedna od njih dve može da dobije nacionalnu penziju. Tada počinju međusobna prozivanja, podmetanja, dokazivanja koja je od njih dve veći umetnik, pa gledalac postaje talac njihovog komičnog sukoba, svedok sudara dva suprostavljena sveta, dva shvatanja života, dva razumevanja sadašnjosti i puta u budućnost.

Sve je protkano pitkim humorom (bez ijedne psovke ili grube reči), pesmom i igrom. Dodatnu zabunu u celu priču unosi pisar Pera, koji povremeno ulazi u kancelariju, diveći se umetnicama, a one su u jednom trenutku pomislile da je Pera ministar kulture.

Režiju potpisuje Alek Rodić, a u predstavi igraju Sanja Pešić, Aleksandra Anđelković i Saša Pantić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*