Predsednik Opštine Gračanica obišao socijalno ugrožene porodice u Livađu i Gušterici

„Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović u Livađu je obišao porodicu Gradimira Sekulića i obećao pomoć da mu se dovrši kuća, a u Donjoj Gušterici obišao je porodicu Nikole Đorđevića mladi bračni par sa jednim detetom bez primanja i posla, i u Gornjoj Gušterici porodicu Vladice Nedeljkovića, koji ima troje dece, a bez posla su i on i supruga.

– Osnov svakog društva je stabilna porodica i ono što je naš cilj je da omogućimo što je moguće bolji život svakoj porodici, jer koliko budemo uspeli da pomognemo porodice, da zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, u opstanak i ostanak na ovom prostoru, kazao je Popović prilikom razgovora sa meštanima kojima je pomoć potrebna.

Nikola Đorđević živi sa suprugom i ćerkom u kući koju im je ustupila njegova baka . Drugo dete je na putu, a oboje supružnika su bez posla.

– Naš glavni problem je posao, zadovoljni smo ovom kućom kakva god da je, samo da možemo da radimo i zaradimo za decu, ne želimo da živimo od milostinje – kaže Jelena, medicinksa sestra bez posla koja čeka drugo dete.
Nikola je svuda pokušavao da se zaposli i radi sve kako bi mogao da prehrani porodicu. U razgovoru sa predsednikom opštine Gračanica mladi supružnici su izrazili čvrsto opredeljenje da ostanu na Kosovu, da im nije cilj da odu odavde, ali i da im je za život potrebno da bar jedno od njih dvoje radi.

Vladica Nedeljković je otac troje maloletne dece i živi u Gornjoj Gušterici. Ni on ni supruga nemaju posao. Vladica je nekada radio u zatvoru. Pre nekoliko godina se odazvao na poziv tadašnjeg rukovodstva Republike Srbije da po proglašenju kosovske nezavisnosti Srbi napuste kosovske institucije. Napustio je posao i nikada se više nije vratio.

Prilikom razgovora sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, Vladica je istakao da mu je jedina težnja da počne da se bavi nekim poslom. Kako je naglasio Srđan Popović, opština će učiniti sve da mu izađe u susret i pokuša da finansijski pomogne da počne da se bavi biznisom.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i narednih dana obilaziće socijalno ugrožene porodice, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Gračanici. Sa njim je i danas bio direktor te institucije Nemanja Petković“, prenosi Radio- televizija „Gračanica“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*