Prazne tezge na pijacama u Sremu

U poslednje dve nedelje skoro sve zelene pijace u Sremu su zatvorene. Jedino Gradska pijaca u Rumi je otovrena, ali se pazariti može samo na sedam tezgi,a isto toliko lokala je otvoreno i u tržnici što je prema odluci Štaba za vanredne situacije u Opštini Ruma dovoljan broj za kupovinu voća, povrća, mesa, mleka i mlečnih proizvoda. Radnim danima nema veće gužve, ali se očekuje da će veći broj građana na pijaci biti u subotu, kada je i pijačni dan. Upravo zbog toga će volonteri kontrolisati ulazak u prostor pijace i tržnice i propuštati samo po deset osoba.

Prazne tezge i na pijaci u Indjiji. Tamošnji Štab za vanredne situacije  je doneo odluku da se u potpunosti zatvori zelena pijaca tako da se građani za kupovinu moraju snalaziti na drugom mestu.

U veoma nezgodnoj situaciji su povrtari koji sada nemaju kome da prodaju svoje proizvode, a proizvodni lanac ne mogu da prekinu. Povrće ne može dugo da stoji bez hladnjača koje povrtari nemaju, tako da će svakako imati velike gubitke, pa očekuju pomoć države kako bi donekle ublažili negativne posledice vanrednog stanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*