Posle dva meseca Ruma će ponovo biti Srbija u malom – održaće se junski vašar

Posle dva meseca zbog epidemije virusa korona, u Rumi će ponovo biti održan tradicionalni vašar. Iako je datum održavanaja svaki treći u mesecu, vašarske tezge se postavljaju već od prvog u mesecu, tako da vašar traje skoro tri dana. Junski vašar u Rumi će biti održan u skladu sa svim merama i preporukama zaštite za koje će biti zaduženo Javno preduzeće „Komunlac“.

Posle dva meseca Ruma će ponovo biti Srbija u malom. Krizni štab je u skladu sa preporukama zaštite, doneo odluku da se u Rumi održi junski vašar. Svi trgovci koji imaju ugovore sa javnim preduzećem mogu da prodaju na predstojećem vašaru i to kao i do sada i na mestu rezervisanom za mehanizaciju, živu stoku, rezervne delove, garderobu, nameštaj.Na predstojećem vašaru moraju se poštovati mere zaštite i preporuke struke zbog korona virusa, a za to je zaduženo Javno preduzeće Komunalac u čijem domenu je i organizovanje vašara.

Svakog trećeg u mesecu veliki broj kupaca, nakupaca i prodavaca iz čitave Srbije dolazi u Rumu, pa je za očekivati da će i ovaj junski biti nalik na onaj prošlogodišnji i da trenutna situacija sa virusom korona neće previše uticati na odluku za dolazak na jedan od najpoznatijih vašara u zemlji, ali i okruženju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*