Пораз ФК „Инђија“ на старту првенства у Првој лиги Србије

Пред око 600 гледалаца на „Тојо тајерс арени“, инђијски „зелено-бели“ одиграли су прву утакмицу у оквиру нове такмичарске сезоне у Првој лиги Србије. Противник је био новајлија ОФК „Вршац“ који је на првом гостовању узео сва три бода.

Све је решено већ у петом минуту меча након грешке Желимира Ђурковића, новајлије у редовима ФК „Инђија“. Уместо да избије лопту ван казненог простора он је упослио играча „Вршца“, овај лопту послао до Брауновића који је затресао мрежу за 0:1.

Пробали су Инђинчани дугим лоптама да дођу до изједначења и евентуалне победе. Прва шанса виђена је у седмом минуту, када је Стефан Ђурић ушао у казнени простор и шутирао искоса са леве стране напада. Лопта одлази крај стативе, а узалудан је био покушај Радосављевића да стигне до те лопте. До краја полувремена виђене су још три прилике за гол. Ђоковић је главом после корнера шутирао преко гола, док је у другој прилици био Србијанац који је из слободног ударца погодио пречку голмана Вршчана. Гости су могли да дођу до веће предности у 24. минуту меча. Након изведеног корнера Радосављевић је шутирао главом, али недовољно прецизно.

Притисак домаћина у наставку меча, али ни то није уродило плодом. Виђена су и два црвена картона који су добили тренер голмана домаће екипе, док је други црвени добио играч „Вршца“ Павлов у 80. минуту меча. Сусрет је након 90. минута игре уз надокнаду судије, ипак, завршен резултатом 0:1.