Pomoć ugostiteljskim objektima i salama za izdavanje (VIDEO

Grad Sremska Mitrovica pomogao je ugostiteljima čije poslovanje je tokom prethodne i ove godine, možda najviše ugroženo zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Ugostiteljima koji su ispunili uslove po osnovu javnog konkursa, isplaćena je jednokratna novčana pomoć, a vlasnicima svečanih sala za izdavanje isplaćena je prva polovina predviđene sume. Druga polovina će vlasnicima leći na račune početkom aprila.

Grad Sremska Mitrovica isplatio je prvi deo jednokratne novčane pomoći vlasnicima svečanih sala za iznajmljivanje sa teritorije opštine Sremska Mitrovica, dok je vlasnicima ugostiteljskih objekata novac isplaćen u celosti. S obzirom na to da je pandemija korona virusa učinila svoje i ostavila velike ekonomske posledice i na ugostiteljski sektor, ova novčana pomoć veoma će značiti najugroženijim privrednicima- vlasnicima svečanih sala.

Za ove potrebe Grad Sremska Mitrovica je opredelio 10 miliona dinara, a novčanu pomoć dobilo je 7 privrednih subjekata, a drugi deo novčane pomoći biće isplaćen početkom aprila meseca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*