POLOŽAJ OSOBA SA INVALIDITETOM – OSVETLIMO IH; Podela novogodišnjih paketića u Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u Razvoju


Program finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Prve paketiće Opština Ruma je, sad već po tradiciji, uručila deci iz Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, koji funkcioniše u okviru rumskog Centra za socijalni rad.
Novogodišnje paketiće su dobili svi korisnici Dnevnog centra, njih 35-oro, a paketiće su im uručili predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić i direktor Centra za socijalni rad Vojislav Mioković.
Priredba koju su u znak zahvalnosti izveli korisnici Dnevnog boravka, pa i lutkarska predstava koju su odigrali, pokazali su da Dnevni centar nije samo mesto koje im nudi zabavu, već i ustanova u kojoj se sa njima strpljivo radi, a sve u cilju njihovog psiho-fizičkog razvoja. Zbog svega toga za lokalnu samoupravu, koja finansira rad Dnevnog centra, nije bilo dileme da li takva jedna usluga Centra za socijalni rad treba da postoji u gradu.
„Kao i uvek prve paketiće Opština Ruma namenila je deci iz Dnevnog centra. Mi kao lokalna samouprava smo tu da budemo njihova podrška, da im obezbedimo najbolje moguće uslove za boravak, da znaju i njihovi roditelji da sva deca moraju imati ista prava i biti ravnopravni deo društva. Po atmosferi koja ovde vlada vidimo da su korisnici zadovoljni, dostupna im je adekvatna stručna pomoć, imaju ovde svoj kutak, ali su uključeni i u razne socijalne aktivnosti, jer je inkluzija važan segment delovanja Centra za socijalni rad. Svim korisnicima usluga Dnevnog centra, kao i njihovim porodicama, od srca želim srećnu Novu godinu i da praznike provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju, da su voljeni i da vole“, kazao je Mančić.
Višegodišnja opštinska promocija rada Dnevnog centra za decu i mlade sa smetnjama u razvoju sa ovom ustanovom je upoznala širu javnost pa su posete pojedinaca i udruženja objektu kod „Zmajeve“ škole sve češće. Paketiće korisnicima Dnevnog centra uručili su danas i predstavnici RK „Sloven“ Ruma, koji su pored toga mališanima podelili sportske rekvizite i pozvali ih da budu gosti rukometnog kluba u narednoj prvenstvenoj utakmici.
Moto mrazevi će u subotu, takođe tradicionalno, paketićima obradovati korisnike Dnevnog centra, a isto će učiniti i Udruženje žena opštine Ruma i rumski Crveni krst.

Opština Ruma je pomogla i Mesnu zajednicu Vitojevci da novogodišnjim paketićima obraduje najmlađe. Paketiće su dobili svi učenici seoske škole, a u narednim danima biće podeljeno još mnogo novogodišnjih paketića na teritoriji cele opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*