POLOŽAJ OSOBA SA INVALIDITETOM – OSVETLIMO IH; Lek je u nama

Program finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

PRIČE IZ ŽIVOTA – Stanislava Tapavički

Stanislava Tapavički od svoje 23. godine boluje od multiple skleroze. Isprva nije verovala da je bolesna, nije prihvatala da neko ko aktivno i uspešno trenira savate boks može da oboli od takve bolesti.

Treba biti svestan bolesti, ispitati kako, odakle i zašto i potruditi se da izlečimo sami sebe, jer lek je u prirodi i u nama. Stanislava navodi da je vera jedan od važnih faktora na putu ka boljitku.

„Promenila sam ishranu. U jednom trenutku mi je kliknulo, te sam rešila da izbacim sve što nije zdravo za moj organizam. Živim zdravo, treniram svaki dan i ja sam sa sobom zadovoljna, jer mi je veoma bitna fizička aktivnost“ – ističe Stanislava.

Ona dodaje da je pozitivna osoba, te da oko sebe širi pozitivnu energiju, ali da joj u svemu pomaže podrška roditelja i prijatelja.
„Ne osećam se kao invalid, niti kao bolesna osoba. Porebno je da sebe posmatrate kao da ste zdravi, to je već pola posla i ja se time vodim“ – naglasila je.
Stanislava ima jedan cilj u životu – da ozdravi. Jer kako kaže ima zašto da živi. A kao najvažniju poruku svima koji su je čuli istakla je da se sve može kada se hoće, a da je ona primer koji to pokazuje i koji će tek pokazati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*