Pojednostavljen upis dece u prvi razred

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Kako bi ovaj upis bio pojednostavljen, na portalu eUprava, od 28. maja, biće omogućena usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda, koja će omogućiti roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece. Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula 2020. godine.

Preko aplikacije eUpis izvršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta, o obavljenom lekarskom pregledu i sl.).  Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula 2020. godine. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole, testiraće učenika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*