Podrška poljoprivredi u rumskoj opštini

Opština Ruma dobila je saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u ovoj godini. Programom su definisane dve mere i to mere kreditne podrške i mere ruralnog razvoja. U okviru tih mera planiran je i nastavak komasacije u Vognju.

Za podršku poljoprivrednoj proizvodnji iz opštinskog budžeta u Rumi u okviru kreditne i podrške ruralno razvoju obezbedjeno 20.8 miliona dinara. Program mera podrške podržalo je i resorno ministarstvo tako da je za subvencionisanje  kamate na kredite  obezbedjeno pet miliona dinara.

Poljoprivrednici na području opštine Ruma koji imaju registrovano gazdinstvo   sada mogu da računaju i na subvencije osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Pored toga planirana si u sredstva za atarske puteve, analizu zemljišta, komasaciju.

Na ove mere poljoprivrednici u Opštini Ruma su već navikli posto se sprovode poslednjih nekoliko godina. Do sada je bilo velikog interesovanja, pa je za očekivati da će sva planirana ovogodišnja sredstva iz ovih mera biti veoma brzo raspoređena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*