Podrška Pokrajine organskim proizvođačima

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini.

Bespovratna sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za sledeće investicije:

1. troškovi kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama  organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2019. godini;

2. nabavka priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, za sertifikovane proizvođače organske proizvodnje.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavaće se jedino priključne mašine kupljene posle 01.01.2019. godine. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu:

– za tačku 1, do 80% od ukupno prihvatljivih troškova investicije

– za tačku 2, do 70% od ukupno prihvatljivih troškova investicije

Za investicije pod tačkom 1, Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 01.11.2019. godine. Za investicije pod tačkom 2, Konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 15.04.2019. godine.

Organski proizvođači sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, pomoć I podršku u vezi sa konkursom mogu dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, na adresi Svetog Dimitrija br.6, a više informacija putem telefona 610-573.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*