Почетак нове школске године – у Руми 448 ђака првака

Школско звоно означило је данас почетак нове школске године за све основнце и средњошколце. Настава је почела интонирањем химне Боже правде. Поводом почетка нове школске године, школу у Платичеву посетила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

„У једном лепом школском амбијенту смо разговарали и са ђацима и са колективом, у коме се сви труде да што боље раде свој посао. Ми као одговорна локална самоуправа настојимо са наше стране да омогућимо што боље услове за школовање деци, али и уједно и њихово безбрижно одрастање и лепо детињство. Бесплатни уџбеници који смо купили за све основце се деле ученицима, а посебно смо желели да приредимо топлу добродошлицу за све ђаке прваке, па смо им тако уручили пригодне поклоне у виду школског прибора: оловки, дрвених бојица, свесака, фломастера и свега оног што ће им бити потребно за почетак школовања“, изјавила је председница Ћирић.

И док је за прваке ово почетак школовања, за ученике виших разреда наставља се период дружења и учења.

Уџбеници које је и ове године за све основце обезбедила општина, стигли су у школе и све је спремно за почетак нове школске године.

 

„Школа у Платичеву, у чијем се саставу налази и подручно одељење у Витојевцима, спремно је дочекала почетак школске године, а наставу похађа укупно 248 ученика.У договору са локалном самоуправом сваке године се реализују пројекти који имају за циљ да унапреде услове боравка ђака и квалитет наставе, наглашава директорица ОШ „Миливој Петковић Фећко“ Драгана Крстић.

Посета школи за председницу Општине Рума уједно је била и прилика да обиђе објекат и увери се шта је неопходно од улагања у објекат школе.

„У оквиру 40 милиона динара колико смо определили за реконстуркцију школских објеката, планирани су и радови у школи у Платичеву. Од школе и директорице Крстић  смо добили информацију да су тренутно најпотребнији радови на реконструкцији пода у тој образовној установи. Финансираћемо замену подова, плочица, великих улазних на споредном улазу у школу, као и кречење објекта“, казала је председница Ћирић.

Посебна пажња приликом обиласка школе поклоњена је најмлађим ђацима ове школе, односно онима који су данас по први пут сели у школске клупе и којима је уручен и неопходан прибор за нови почетак. На подручју румске општине ове године је упсано укупно 448 ђака првака.