Počelo potpisivanje ugovora sa privrednicima u okviru Programa finansijske podrške

Vlada Republike Srbije, na predlog Ministarstva privrede, usvojila jeProgram finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19.  Sredstva za sremski okrug su odobrena i s tim u vezi danas je počelo potpisivanje ugovora sa preduzetnicima, u prostorijama Regionalne razvojne agencije „Srem“ iz Rume.

Za relizaciju Programa izdvojeno je 24 000 000 000 dinara, a pravo na korišćenje istih imaju preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost. Predrag Gršić, direktor “Poljo prometa” iz Rume, ističe da je zadovoljan ovom podrškom fonda za razvoj, te savetuje svim privrednicima da se prijave jer su, kako navodi, uslovi zaista povoljni.

Sredstva po ovom Programu ne mogu se koristiti za:

–          organizovanje igara na sreću, lutrije i slične delatnosti;

–          promet nafte i naftnih derivata;

–          proizvodnju i promet bilo kog proizvoda ili aktivnosti, koje se prema domaćim propisima ili međunarodonim konvencijama i sporazumima smatraju zabranjenim.

Kredit se može odobriti i ako je u zvaničnim finansijskim izveštajima privrednog subjekta za jednu od poslednje dve godine, iskazan neto gubitak ali je ostvaren poslovni dobitak.

Realizacija Programa vršiće se preko Fonda za razvoj Republike Srbije sve dok se sredstva iz Programa ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*