Počela rekonstrukcija mitrovačke Železničke stanice

Krajem februara započeta je rekonstrukcija zgrade Železničke stanice u Sremskoj Mitrovici. Radove finaninsira JP Infrastruktura Železnice Srbije, a železničku stanicu obišli su mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader, kao i predstavnici Železnice Srbije.

– Saradnju sa Infrastrukturama Železnice smo započeli još prošle godine, a i na sastanku sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović smo potvrdili sve ono što smo na neki način već dogovorili. To je rekonstrukcija stanične zgrade kojoj je već dugi niz godina potrebna adaptacija, a ovo je jedna od najlepših stanica u Srbiji i sad će dobiti novi sjaj. U sklopu projekta obnove Železničke ulice koji smo prošle godine realizovali dobrim delom, ove godine ćemo nastaviti sve do Železničke stanice, kao i sa uređenjem Spomenika oslobodiocima Mitrovice ispred nje, tako da ćemo zajedno sa Železnicama zaokružiti jedan lep projekat uređenja ovog dela grada. Svi naši sugrađani koji putuju železnicom sad će imati lepu, modernu, uređenu stanicu sa modernim toaletima i prostorom gde će moći da borave dok čekaju prevoz – izjavio je gradonačelnik Sanader.

Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture Železnice Srbije ističe da je izgradnja železničke infrastrukture prioritet danas u Srbiji, a jedan od značajnih segmenata jeste i uređenje železničkih stanica upravo zbog toga što je prvi kontakt ljudi sa železnicom u samim stanicama.

– Prošle godine smo obnovili tridesetak železničkih stanica širom Srbije, ove godine nastavljamo te aktivnosti i uređenje Železničke stanice u Sremskoj Mitrovici je svakako među najzahtevnijim poslovima koje ćemo raditi ove godine. Radovi su počeli krajem februara planirano je da traju nekih šest meseci, trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta međutim sada smo od izvođača radova dobili informaciju da će biti mnogo brže završeni. Očekuje se da to bude za nekih dva meseca radovi kada ćemo svi zajadno imati priliku da vidimo Železničku stanicu u Sremskoj Mitrovici u potpuno novom izdanju i u potpuno novom sjaju. Vrednost radova je oko 33 miliona dinara i to je i u finansijskom i građevinskom smislu najzahtevnije uređenje jednog staničnog objekta u Srbiji u 2019. godini. Radi se potpuna rekonstrukcija stanice, fasada, unutrašnje uređenje, parterno uređenje već je počelo da se radi, biće postavljeno osvetljenje, hidroizolacija, termoizolacija, kompletno će Sremska Mitrovica dobiti novi objekat. Reč je o stanici koja četrdeset prve kao prva stanica izgrađena u tadašnjoj Jugoslaviji. Veće rekonstrukcije do sada decenijama unazad nije bilo i zaista očekujem sa velikim zadovoljstvom i uz puno saradnje sa Gradom Sremskom Mitrovicom da ćemo za nekih dva meseca obeležiti završetak radova – rekao je Stanisavljević.

Vrednost radova na rekonstrukciji Železničke stanice u Sremskoj Mitrovici iznosi oko 33 miliona dinara, a finansirani su od strane JP Infrastruktura Železnice Srbije.

Pogledajte i prilog Gradske M televizije


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*