Poboljšani uslovi života u romskom naselju u Popincima

Od danas stanovnici romskog naselja u Popincima mogu da računaju na bolji kvalitet života. Razlog za to je činjenica da će uskoro dobiti vodovodnu mrežu.

U toku su radovi na izgradnji mreže u dužini od 500 metara. Vrednost radova je blizu milion i po dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinske kase. Radove je juče obišla predsednica Privremenog organa u Opštini Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, koja je tom prilikom  za našu medijsku kuću rekla:

„Poznajem ovo naselje jer sam u Popincima radila na početku svoje lekarske karijere pre nekih dvadesetak godina, kada takođe ovde nije bilo vodovodne mreže, jedini dovod vode bilo im je jedno crevo. Sada je prilika, ali i krajnje vreme da se to popravi“, istakla je predsednica Kovačević Subotički.

Na licu mesta bio je i predsednik udruženja Roma Opštine Pećinci koji je rekao:

„Uslovi za život će svakako biti bolji, zaista će biti rešeni problemi sa vodom koji ovde dugo godina postoje. Ovo je jedan od više primera pomoći koju romskim naseljima opština Pećinci u poslednjih nekoliko godina pruža“, rekao je Negoslav Jovanović, predsednik udruženja Roma opštine Pećinci.

Saznali smo da će biti još prostora za proširenje vodovodne mreže jer se očekuje proširenje Popinaca, kao i to da su u planu brojni infrastrukturni radovi  u ostalim naseljenim mestima ove sremske opštine.

 Foto: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*