Pijačni barometar (VIDEO) Pijačni barometar (VIDEO)
Ponuda voća i povrća na pijacama sirom Srema je  izuzetno dobra. I cene su približno iste, a iste muke muče svi prodavci. Kažu malo... Pijačni barometar (VIDEO)

Ponuda voća i povrća na pijacama sirom Srema je  izuzetno dobra. I cene su približno iste, a iste muke muče svi prodavci. Kažu malo je kupaca, pogotovo u hladne dane, pa kada sine sunce i pazar bude bolji. Ovih dana traže se najviše spanać, zelena salata i mladi luk. Zbog situacije sa korona virusom ne jenjava potražnja za narandžom i mandarinom, kažu trgovci dok se suvi program skoro i ne traži. Odoleva još samo suva šljiva.

Na pojedinim pijacama u Sremu više nije važno kada je pijačni dan. Ponuda je uvek ista, ali i cene. Pazar sada kažu prodavci zavisi od vremenskih uslova. Kada je sunčano i toplije više je i mušterija, a onda se više i zaradi. Ovih dana na rumskoj pijaci najviše se traže spanać, zelena salata i mladi luk.

Spanać košta 300 dinara, zelena salata 50 dinara za komad, a tri pušle mladog luka koštaju 100 dinara. To su cene na rumskoj pijaci, slične su i na sremskomitrovačkoj gde se prodavci žale na izuzetno lošu prodaju. Primera radi kupus je na mitrovačkoj pijaci 40 dinara, a toliko je i na rumskoj. Jaja koštaju 11 dinara, cvekla je 70, dok je spanać u Sremskoj Mitrovici nešto jeftiniji nego u Rumi i košta 250 dinara.

Ponuda voća širom Srema je izuzetno dobra. I dalje se najviše kupuju limun, nar, mandarine i narandže. Limun ima cenu od 150, nar košta 250, koliko koštaju i kivi i ananas, mandarine koštaju 130, a narandže 150 dinara, dok španska ima cenu od 180 dinara.

S obzirom da zima polako prolazi i dolazi proleće, prodavci očekuju bolju prodaju, posebno oni koji se i bave povrtaskom proizvodnjom. Već u svojim plastenicima imaju povrće koje će uskoro na tezge, a kako to biva na početku sezone i cene će biti više nego obično. Baš zbog toga nastoje da kvalitetom privuku što više mušterija i tako obezbede dobru zaradu od posla koji nije nimalo lak.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar