Pet bicikala na električni pogon za rumske gerento-domaćice

U Gradskoj kuci u Rumi, danas je još jednom potvrđena dobra saradnja između Opštine Ruma i nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Ova saradnja danas je pokazana kroz donaciju vrednu gotovo milion dinara u vidu 5 bicikala na električni pogon, koje je Opština namenila geronto-domaćicama koje posluju u okviru nove ustanove „Solidarnost“. Dodatna računarska oprema, danas je takođe dodeljena na korišćenje predstavnicima nedavno osnovane rumske ustanove „Solidarnost“. VD direktor te ustanove, Vojislav Mioković, istakao je da 22 geronto-domaćice trenutno rade u gotovo 240 domaćinstava širom opštine, pa je značaj ovakve donacije veoma veliki.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, naveo je da je Opština pre nekog vremena kupovala bicikle za ovu namenu, ali da je i ova donacija veoma važna jer pre svega ima za cilj da se nivo socijalne zaštite podigne na viši nivo.

Predsednik opštine izrazio je svoju zahvalnost nemačkoj organizaciji za nesebičnu pomoć, kako sada, tako i u vremenu vanrednog stanja, kada su svojim donacijama zaštitne opreme pomogli zaštitu zdravlja stanovništva Opštine Ruma. On veruje da će  Ruma opravdati ovo poverenje, te da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*