„Pesniče naroda mog“: Održana Opštinska smotra recitatora u Pećincima

Juče je u Kulturnom centru Pećinci održana 34. Opštinska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“, tokom koje su svoje recitatorsko umeće iskazala 23 recitatora iz sve tri osnovne škole pećinačke opštine, kao i učenici Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca, a selektor Smotre bio je profesor dr Miljan Vojnović, samostalni stručni saradnik katedre za glumu Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci tradicionalno organizuje Opštinsku smotru, negujući na taj način poseban oblik scenskog izražavanja, a kako je rekao direktor ove ustanove Jovan Devrnja jučerašnju smotru obeležilo je dosta talentovanih recitatora.

„Želimo pre svega da podstaknemo decu da zajedno sa nama učestvuju u negovanju lepe reči, da ovakvim smotrama polako uđu u svet govorništva i da nauče da nastupaju pred publikom jer će to nekima od njih možda odrediti i buduće zanimanje. Drago mi je da su se sve škole odazvale i pohvalio bih pedagoge i roditelje koji su vredno radili sa decom“, rekao je Devrnja.

Takmičari su bili podeljeni u tri kategorije – mlađi, srednji i stariji uzrast. U mlađoj kategoriji od I do IV razreda najuspešniji je bio Luka Topalović iz Pećinaca. Drugo mesto pripalo je Kalini Čubrilo iz Pećinaca, dok je treće mesto osvojila Anđelka Vuletić iz Deča.

U srednjoj kategoriji od V do VIII razreda prvo mesto osvojila je Anastasija Glumac iz Pećinaca, drugo mesto pripalo je Anđeli Gavranović iz Pećinaca, a na trećem mestu našla se Ivona Lazarević takođe iz Pećinaca.

U starijoj kategoriji – srednja škola, prvo mesto pripalo je Željki Muškinja iz Popinaca, na drugom mestu našla se Ksenija Milivojević iz Ašanje, dok je treće mesto osvojila Mina Miftari iz Šimanovaca.

Prema rečima selektora smotre dr Miljana Vojnovića ovogodišnja Opštinska smotra recitatora pokazatelj je da je kontinuitet rada sa decom očigledan i da je svakako korak više u odnosu na prošlu godinu, kao i da se ovakvi događaji jako lepo vraćaju pedagozima a deci daju dodatnu motivaciju.

Nagrađeni učenici će nastupiti na Zonskoj smotri recitatora, koja će biti održana 24. i 25. marta u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*