Pećinci: Završena revija pionirskog malog fudbala

Turnirom u malom fudbalu u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, u organizaciji Škole fudbala Fudbalskog kluba „Sloboda“ i pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“, završena je „revija pionirskog malog fudbala“ – prošlog vikenda takmičili su se mladi fudbaleri 2009. godište, dok je tokom vikenda na terenu sportske hale fudbalsko umeće pokazalo 2008. godište.

Kako je istakao Siniša Đokić, predsednik Razvoja sportova, jedan od ciljeva ovog saveza upravo je podsticanje najmlađih sportista na postizanje što boljih rezultata.

„Želja nam je da ovi mladi fudbaleri nastave da se bave sportom i da se pravilno razvijaju – kao ličnosti, ali i kao sportisti. Naravno, biće nam drago ako ih za koju godinu vidimo u renomiranim klubovima, kao već dokazane fudbalere“, istakao je Đokić.

Jedan od organizatora, trener Škole fudbala FK „Sloboda“ Predrag Arsenović, rekao je da je prezadovoljan turnirom i prikazanim umećem mladih fudbalera.

„Ljubitelji malog fudbala uživali su u igri mladih fudbalera iz Beograda, Šapca, Bogatića, Pančeva, Golubinaca, Šimanovaca, Iriga, Rume, Pećinaca i Donjeg Tovarnika. U dva takmičarska dana, nadmetalo se 19 ekipa. U svakom slučaju, mi kao organizatori, ali i kao takmičari, nismo se obrukali. Ova revija fudbala svakako ne bi uspela bez velike pomoći Sportskog saveza „Razvoj sportova“. Nastavljamo sa radom s najmlađim fudbalerima, a uskoro nas očekuje učešće u „Minimaksi ligi“, rekao je Arsenović

Mladi fudbaleri su bili podeljeni u deset ekipa, a najuspešniji su bili Šapčani, članovi kluba „Sanrajs“. Nagrade najboljim ekipama, prehare i medalje, uručio je Tomislav Ćirković, direktor Javne ustanove „Sportski centar“.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*