Pećinci: Topla odeća i obuća za najugroženije stanovnike

Hladni zimski dani i ledeni talas koji je okovao Srbiju, nisu poštedeli ni opštinu Pećinci, tako da je potreba najugroženijih stanovnika opštine za toplijom odećom i obućom velika. O tome su svakako mislili članovi Saveta mesne zajednice iz Ogara, koji od decembra prikupljaju korišćenu odeću i obuću, i redovno je predaju pećinačkom Crvenom krstu.

Tokom jučerašnjeg dana u Crveni krst je pristigla nova količina pretežno tople zimske garderobe, a kako je rekla Milijana Maksić, član Saveta mesne zajednice iz Ogara, ovo je treća isporuka od decembra prošle godine.

„Ideja je potekla od samih naših sugrađana koji su dolazili kod nas i tražili pomoć, pa smo se angažovali i počeli da prikupljamo korišćenu garderobu i obuću. S obzirom da je zima bila na pragu, najviše su tražili zimsku garderobu pa smo se usredsredili na te odevne predmete. Zaista smo se potrudili da pomognemo svima, a naši meštani su se odazivali i donosili nam garderobu, što nam je posebno drago. Zahvalni smo svim ljudima velikog srca na angažovanju“, rekla je Milijana i dodala da se akcija prikupljanja korišćene garderobe nastavlja i pozvala sve sugrađane da ukoliko imaju komad garderobe viška, koji je očuvan, donesu u prostorije Mesne zajednice u Ogaru.

Veliki broj korisnika pećinačkog Crvenog krsta svakako će obradovati 17 kutija tople garderobe i veliki džak obuće, koju su prikupili članovi Saveta ali i meštani Ogara.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*