Pećinci: Predstavljeni potencijali i lepote ove opštine u Banja Luci

Na manifestaciji Dani Vojvodine, održanoj u Banja Luci, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodine, turističke potencijale predstavile su turističke organizacije iz 16 vojvođanskih opština, među kojima i Turistička organizacija Opštine Pećinci.

Prema rečima v.d. direktora TO Opštine Pećinci Ljubice Bošković prvog dana manifestacije na Privrednom forumu ostvareni su konktakti sa nekoliko turističkih agencija iz Republike Srpske i načinjeni su prvi koraci ka budućoj saradnji, a brojnim građanima Banja Luke na trgu Krajina, u okviru postavke Vojvođanski sokak promovisan je i turistički potencijal naše opštine.

“Predstavili smo turističke potencijale putem slogana – „Upoznajte predeo gde priroda grli istoriju“, sa posebnim akcentom na objektima narodnog graditeljstva u Ogaru, Kupinovu i Donjem Tovarniku. Drago nam je da su Banjalučani pokazali veliku zainteresovanost za prirodne lepote i kulturno-istorijske vrednosti naše opštine, a posebno za Specijalni rezervat prirode Obedska bara i Muzej hleba”, istakla je Bošković.

Na Privrednom forumu, u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Privredne komore Vojvodine učestvovalo je preko 60 privrednika, a na otvaranju Foruma prisutnima se obratio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je istakao da odnosi između Republike Srpske i Republike Srbije, nikada nisu bili bolji nego što su danas naglasivši da je to, plod mudre politike dvaju državnih rukovodstava, koja uspevaju da odgovore svim izazovima i iskušenjima.

Na otvaranju Foruma kao i na konferenciji za medije, prisutnima su se obratili i potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, predsednik Privredne komore RS Boško Đurić i ministar trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Gluhaković.

Izvor: pecinci.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*