Pećinci: Održan humanitarni turnir „Da Strahinja pobedi“

Proteklog vikenda je u prepunoj Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, održan humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Da Strahinja pobedi”, koji je organizovala ekipa “Petak u 9” uz logističku podršku pećinačkog Sportskog saveza “Razvoj sportova”, dok je Javna ustanova “Sportski centar” besplatno ustupila sportsku halu.

Ekipa “Petak u 9” je u poslednje dve godine učestvovala na više humanitarnih turnira, a ovo je prvi put da su i organizatori jednog ovakvog događaja. Kako je rekao Nenad Aleksić, član tima organizatora, ideja je potekla na jednom okupljanju petkom u devet, a svi članovi su pokazali želju da pomognu porodici Maksimović i njihovom sedmogodišnjem sinu Strahinji, koji boluje od tumora na mozgu.

Fudbalsko popodne, prepuno emocija i pozitivne energuje, otvorili su najmlađi – polaznici Škola fudbala FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika i FK „Donjeg Srema 2015“. Odigrana je revijalna utakmica, gde se o rezultatu najmanje razmišljalo. Uživala su deca, publika – uživao je i Strahinja, a za ono što je pokazao na terenu, nagrađen je specijalnim peharom.

Strahinja nije skrivao osmeh, a ni njegova majka Tatjana Maksimović, koja je iskreno rekla da nije očekivala ovakav odziv ekipa i publike na turniru.

„Zaista nisam očekivala da će se ovoliko ljudi angažovati oko pomoći Strahinji i moram da naglasim da, zahvaljujući svim ljudima dobre volje, Strahinjino lečenje sada ide mnogo lakše. Strahinja je bio presrećan, pogotovo kada je video svoje drugare iz škole na terenu, kako igraju za njega. Hvala od srca svma koji nam pomažu“, rekla je Tatjana.

Humanost članova ekipe „Petkom u 9“, kao i svih prisutnih na tribinama Sportske hale, juče je bila na vrhuncu zadatka. Kako nam je rekao Goran Stepanović, član ekipe, ovo neće biti jedini humani gest ovih momaka.

„Drago nam je što, na neki način, naše druženje krunišemo na ovakav način – organizacijom humanitarnog turnira. Na ovome ne stajemo. Za tri dana, u kafeu „Vajat“ u Pećincima, organizujemo žurku, gde će se kompletan prihod uplatiti u fond za lečenje Strahinje. Prikupili smo ukupno 63.680,00 dinara, što ćemo zajedno sa dobrovoljnim prilogom koji sakupimo u Pećincima, predati porodici Maksimović“, istakao je Stepanović.

Akciji prikupljanja dobrovoljnog priloga za Strahinjino lečenje, juče su se pridružile i članice Udruženja žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika, koje su pripremile štrudlu za sve učesnike i prisutne.

Nakon revijalne utakmice Strahinjinih drugara iz škole fudbala, na teren su izašli i stariji seniori. Ukupno je bilo prijavljeno 14 ekipa, a u finalu Buđanovci su bili bolji od „Terijera“ iz Donjeg Tovarnika i pobedili 3:2.

Prilozi za lečenje Strahinje Maksimović, mogu se uplatiti i na račun 355 0003200019385 60 Vojvođanska banka, na ime Tatjana Maksimović (naznaka – pomoć za Strahinju).

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*