Pećinci: Novogodišnjim paketićima obradovali decu iz hraniteljskih porodica

Pećinačka lokalna samouprava i ove godine obezbedila je novogodišnje paketiće za decu koja su na porodičnom smeštaju u hraniteljskim porodicama, kojima je Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad uručila paketiće. Uz prisustvo Deda mraza i u pravoj novogodišnjoj atmosferi u zgradi Opštine, dvadeset dvoje dece sa teritorije pećinačke opštine obradovano je paketićima, a prema rečima Biljane Jovičić, obezbeđeni su paketići i za decu koja se trenutno nalaze van teritorije opštine.

„S obzirom da imamo jedno dete u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici i 4 dece u Dečjem selu u Kraljevu, nismo ni njih zaboravili, te ćemo im paketiće poslati poštom. Drago mi je da je lokalna samouprava prepoznala osetljivost i problematiku ove dece koja su bez roditeljskog staranja koja se nalaze na porodičnom smeštaju, jer njima svaka pažnja puno znači“, rekla je Jovičić, i podsetila da su prošle nedelje novogodišnji paketići uručeni i deci u Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu, kao i deci koja pohađaju specijalno odeljenje u Pećincima škole „Anton Skala“ iz Stare Pazove.

Tokom protekle nedelje, opštinski funkcioneri stigli su do svakog deteta koje pohađa vrtić, kao i do dece nižih razreda osnovnih škola sa teritorije pećinačke opštine, kojima su lično uručili 1500 novogodišnjih paketića.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*