Pećinci: Do Nove godine biće renovirano sedam školskih objekata

Načelnik Opštinske uprave Opštine Pećinci Željko Trbović obišao je Brestač i Ogar, gde su počeli radovi na renoviranju objekata osnovnih škola. On je tom prilikom podsetio da je sadašnje opštinsko rukovodstvo kada je stupilo na dužnost zateklo obrazovne ustanove na teritoriji pećinačke opštine u izuzetno zapuštenom stanju, jer u njih decenijama nije značajnije ulagano.

„Školski objekti su bili neokrečeni, na mnogima su prokišnjavali krovovi, fiskulturne sale su bile potpuno neuslovne, a u većini škola su još uvek u taoaletima bili čučavci. U protekle četiri godine smo, uprkos tome što je opštinski budžet bio opterećen nasleđenim dugovanjima, ulagali u škole koliko god smo mogli“, izjavio je Trbović i dodao da je za četiri godine renovirano devet školskih objekata.

„Završena je izgradnja novog krila osnovne škole u Obrežu, a škola je opremljena novim nastavnim sredstvima. Renovirana je zgrada osnovne škole u Prhovu. U potpunosti je rekonstruisan objekat osnovne škole u Šimanovcima, gde je ugrađen i novi gasni kotao za centralno grejanje. Rekonstruisan je objekat osnovne škole u Donjem Tovarniku, gde je ugradnjom izolacije unapređena energetska efikasnost zgrade, a ugrađen je i novi kotao za centralno grejanje. Renovirane su fiskulturne sale u školama u Brestaču, Pećincima i Šimanovcima. Delimično je renovirana zgrada osnovne škole u Karlovčiću. Zamenjena je kompletnakrovna konstrukcija na zgradi osnovne škole u Sremskim Mihaljevcima. Osnovna škola u Deču je u potpunosti renovirana iznutra i ugrađen je video nadzor. Radili smo koliko god smo mogli i kada su videli koliko se lokalna samouprava trudi počeli su da se javljaju donatori, a stigla nam je pomoć i od Republike, Pokrajine i roditelja učenika i to je jasan pokazatelj da kada Opština, privreda i lokalna zajednica rade složno nijedan cilj nije nedostižan.“

A cilj pećinačke lokalne samouprave je, po rečima Željka Trbovića, da se deci obezbede što bolji uslovi za učenje, a nastavnicima što bolji uslovi za rad.

„I zato ne spavamo na lovorikama, već pokrećemo novi investicioni ciklus. Već se dograđuje novo krilo tehničke škole u Pećincima, a do kraja godine biće realizovane investicije u sedam škola. Tokom decembra biće renovirani toaleti i zamenjena dotrajala stolarija novom PVC stolarijom u školama u Brestaču, Ogaru, Prhovu i Sibaču. Već su u toku i radovi na uređenju kabineta za tehničko obrazovanje u osnovnoj školi u Pećincima, a za koji dan počinju radovi na uređenju stepeništa na ulazima u osnovnoj školi u Donjem Tovarniku i ugradnja nove kapije na igralištu za male spotove u dvorištu osnovne škole u Sremskim Mihaljevcima“,  kaže Trbović i za narednu godinu najavljuje kompletnu rekonstrukciju osnovnih škola u Karlovčiću i Kupinovu.

U pratnji načelnika Trbovića bila je i Snežana Gagić, članica Privremenog organa Opštine Pećinci, a u Brestaču i Ogaru dočekali su ih nastavnici i predstavnici saveta mesnih zajednica i lokalne zajednice.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*