Pećinci: Nova radionica za mlade glumce

Oko dvadesetak polaznika Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra bili su u prilici da nauče nešto novo, vežbajući na sceni sa Anom Vrbaški i Markom Dinjaški bodi perkušn tehnike (body percussion – umeće korišćenje svoga tela kao muzičkog instrumenta), tokom radionice “Telo kao instrument”.

Kako je rekao direktor KC Jovan Devrnja, ideja je bila da se unesu neke novine u dramsko izvođenje, a kroz radionice “Telo kao instrument” dečije dramsko stvaralaštvo u pećinačkoj opštini predstaviće se na jedan novi, savremeniji način.

Jednom mesečno, Ana i Marko članovi udruženja građana „Otvoreni krug Novi Sad“, poznatiji kao „Alice in WonderBand“, polaznike Dramske sekcije će učiti kako da proizvode zvukove različitim vrstama tapšanja, pucketanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarcima nogama o pod i drugim neobičnim zvukovima koji se proizvode rukama, ustima, prstima i nogama.

„Na radionicama radimo i na muzičkim sposobnostima polaznika dramske sekcije, dakle, bavimo se tehnikom body percusions – telo kao instrument, a takođe i pevanjem, tj. vokalnim sposobnostima. S obzirom da smo mi izvođači i bavimo se scenom, nadamo se da ćemo da doprinesemo da se to i scenski postavi, da nađe svoju primenu i u sledećoj produkciji dečje scene Kulturnog centra u Pećincima“, rekla je Ana Vrbaški, instruktor radionice „Telo kao instrument“.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*