Pećinci: Jednokratni novčani dodatak od 40 hiljada za novorođenčad

Predsednica Privremenog organa Opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički je u pratnji predsednika šimanovačkog Saveta mesne zajednice Aleksandra Mandića započela podelu jednokratnog novčanog dodatka za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara u Šimanovcima. Ova mera podrške porodicama je već godinama praksa u pećinačkoj lokalnoj samoupravi, a ovoga puta po 40.000 dinara dobiće 112 porodica koje su prijavile novorođenče u periodu od 01. maja do 30. novembra 2017. godine.

Kako je rekla predsednica Dubravka Kovačević Subotički, na ovaj način žele da dođu do svake bebe na teritoriji opštine Pećinci, kao i da je jednokratni novčani dodatak za novorođenčad samo jedna od mera podrške porodici pećinačke lokalne samouprave,

„Jednokratni novčani dodatak u iznosu od 40.000 dinara je podrška porodici koja ne može da im reši sve probleme, ali kojom im poručujemo da nisu sami u odgajanju deteta, kao i da uvek mogu da računaju na lokalnu samoupravu, ne samo prilikom rođenja bebe, nego i kasnije tokom školovanja i zaposlenja. Trudimo se koliko možemo. Iako je naš budžet dosta opterećen nasleđenim dugovanjima, naš stav je da od ove mere podrške porodici nikako ne odustajemo“, istakla je Kovačević Subotički.

Jednokratni novčani dodatak porodice sa novorođenčadima uglavnom će iskoristiti za kupovinu osnovnih stvari za bebe, a kako nam je rekla Tamara Petrić iz Šimanovca, iznos od 40.000 hiljada dinara nije mali i svakako će im dobro doći, kao i da su već isplanirali da kupe krevet na sprat, koji će koristiti starijoj kćerci, kao i tek rođenom sinu, kada malo poraste.

Podela jednokratnog novčanog dodatka porodicama sa novorođenčadima nastavlja se u ostalim naseljima pećinačke opštine.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*