Pećinci: Atarski putevi nasuti u svih 15 naselja

Krajem prošle nedelje nasipanjem atarskih puteva u Brestaču privedena je kraju velika akcija uređenja atarskih puteva u opštini Pećinci, koju je tokom leta pećinačka lokalna samouprava realizovala u saradnji sa savetima mesnih zajednica u svih 15 naselja pećinačke opštine.

Po rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Brestač Marka Sretkovića, u Brestaču je nasut jedan od centralnih atarskih puteva – drum koji vodi prema Buđanovcima, i put koji vodi ka stočnom groblju.

„Nasuli smo jednu zaista kritičnu deonicu na atarskom putu prema Buđanovcima, koja je bila izuzetno razrovana i koja bi u slučaju obilnijih padavina mogla da predstavlja veliki problem našim poljoprivrednicima tokom jesenjih radova. Takođe, nasuli smo i put koji vodi do stočnog groblja kojem meštani Brestača nisu mogli da pristupe kada se put raskalja, pa smo imali situaciju da su meštani bacali leševe životinja odmah pored asfaltnog puta. Sada smo nasuli ovaj put i napravili okretnicu na kraju stočnog groblja, tako da će meštani Brestača moći da mu pristupe u svim vremenskim uslovima što će, nadamo se, doprineti urednijem i bezbednijem odlaganju uginulih životinja“ – kaže Sretković.

U pećinačkoj lokalnoj samoupravi naglašavaju da su značajan doprinos realizaciji akcije uređenja atarskih puteva dali meštani naselja pećinačke opštine koji su pomagali svojom privatnom mehanizacijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*