Pećinačko omladinsko udruženje realizuje projekat protiv vršnjačkog nasilja

Omladinska organizacija u pećinačkoj opštini Udruženje mladih aktivista Pećinci (UMAP) u naredna tri meseca realizovaće projekat „Mladi u akciji protiv različitih oblika nasilja – Ne snimaj nasilje, snimi film protiv nasilja“. Projekat pećinačkog Udruženja ukazuje na problem vršnjačkog nasilja u školama, kao i na druge oblike nasilja. Putem istražvačkog rada na radionicama i poučnog igranog filma koji podstiče na razgovor i analizu prikazuju se moguća rešenja vezana za prevenciju diskriminacije i nasilja u školama među vršnjacima. Film koji bude nastao realizacijom ovog projekta premijerno će biti promovisan krajem oktobra ove godine.

Predstavnik UMAP-a i koordinator projekta, Slobodan Stanković ističe da se ovim projektom promoviše tolerantna i nenasilna komunikacija među mladima, ukazuje na nenasilno rešavanje konflikata i stvara bezbedna i podsticajna sredina za decu i mlade pomoću filma i Interneta kao najmasovnijih i najzastupljenijih načina komunikacije.

Ovaj projekta podržalo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade u okviru ovogodišnjeg programa „Mladi su zakon 2016“. Pored ministarstva, podršku su dali Somborski edukativni centar, Bečejsko udruženje mladih i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*