Pećinački ekonomisti osvojili drugo mesto u Sloveniji

Na međunarodnom takmičenju iz poslovne ekonomije Slovenija kejs čelendž 2017. (Slovenian Case Challenge) u Sloveniji, tim iz Srbije u sastavu: Jovan Savić iz Dobrinaca, Nenad Stojaković iz Pećinaca i Emilija Bastajić iz Kupinova, osvojio je visoko, drugo mesto. Na tom takmičenju učestvovali su, inače, timovi iz Slovenije, Srbije i Južne Koreje.

Tokom boravka u Sloveniji, sklopljeno je lepo prijateljstvo sa školama u Ljubljani, domaćini su pećinačkom timu obezbedili besplatan smeštaj, a direktorka pećinačke Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ mr Spomenka Rakić potpisala je protokole o saradnji sa školama u Ljubljani. Takođe, za učesnike takmičenja upriličen je prijem kod gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

Troškove putovanja ekipe u Sloveniju obezbedila je Opština Pećinci. Učenike je za takmičenje spremao veroučitelj Miloš Jeftić, koji je Jovana Savića i Nenada Stojakovića, koji su sada četvrta godina fakulteta, na takmičenja vodio još u vreme kada su obojica bili osnovci i srednjoškolci STŠ „Milenko Verkić Neša“, a sedmnaestogodišnja Emilija Bastajić učenica pećinačke STŠ na Slovenija kejs čelendž 2017 bila je jedini srednjoškolac.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*