Pazova oduvek privlačna investitorima

Prema rečima predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinović ta lokalna samouprava za veoma kratko vreme suočiće se sa nedostatkom radne snage. Razlog tome su brojne investicije zahvaljujući kojima se i stopa nezaposlenosti smanjila na ispod 5 odsto. Ali zašto investitori dolaze u Staru Pazovu?

Sve važne saobraćajnice u regionu presecaju teritoriju opštine Stara Pazova od autoputeva Beograd-Zagreb (E-70) i autoput Beograd-Novi Sad (E-75) do regionalnih i magistralnih saobraćajnica. Stara Pazova je raskrsnica železničkih pravaca ka severu i jugu Evrope, a na samo 15 km je i beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ najvažnija vazdušna luka u Srbiji.

Pored kopnenog i vazdušnog, tu je i rečni saobraćaj, jer Dunav teče istočom granicom opštine dužnom od 24 km što doprinosi potpunosti saobraćajne mreže. Opština Stara Pazova obuhvata devet naseljenih mesta, a okružena je najplodnijima njivama pogodnim za različite vrste poljoprivredne proizvodnje.

Stara Pazova je još u vreme bivše Jugoslavije bila poznata po preduzetničkom duhu, te su u toj opštini otvorena i prva privatna preduzeća. Lokalna samouprava  prostornim planom do 2025. godine predviđa „grinfild“ investicije na 1.320 hektara. Pomenute parcele nalaze se uz auto-puteve E-70 i E-75 i uz stari magistralni put između Nove i Stare Pazove, te bi potes kod batajničkog aerodroma postao multifunkcionalna radno-poslovna zona od 40 hektara.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Privreda i infrastruktura Pazove“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*