Pavićević: Institucije Vlade Republike Srbije postoje i postojaće na KiM

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dejan Pavićević, posetio je privremeni organ Klina u Vidanju i razgovarao sa predstavnicima vlasti i direktorima ustanova koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije o problemima Srba u 14 povratničkih sela .

Pavićević je u Vidanji posetio porodicu Vulićević, kojoj je nedavno uručena poljoprivredna mehanizacija. Tri generacije ove povratničke familiej godinama se uspešno bave poljoprivredom, stočarstvom i voćarstvom zahvaljujući podsticajnim sredstvima Vlade Republike Srbije.

U istom selu uručio je traktor , koji će zajedno koristiti dve povratničke porodice Šarković i Mikić.

„Ovo je samo još jedna donacija za porodice koje obrađuju osam i više hektara zemlje“, rekao je Pavićević.

Tokom posete opštini Klina, Pavićević je posetio i istureno odeljenje OŠ“ Radoš Tošić“ koje broji 8 učenika, kao i zdravstvenu ambulantu Istok u Vidanju.

„Već sledeće nedelje obećavam da će ova ambulanta biti opremljena i da više neće Srbi imati problema u pružanju zdravstvene nege. Ono štoje glavna misija kako pomoći običnom čoveku . Trudimo se da obezbedimo jedan normalan život . Institucije Vlade Republike Srbije postoje i postojaće ovde i jedini naš cilj jeste pomoć i borba za običnog čoveka“, rekao je Pavićević.
Predsednik Privremenog organa opštine Klina, Božidar Šarčević, istakao je da je bilo mnogo problema, ali da se oni polako rešavaju zahvaljujući državi Srbiji.

I u narednom periodu Vlada Republike Srbije nastaviće da pomaže Srbe u povratničkim mestima na KiM. U opštini Klina od 2004.godine do danas vratilo se u 14 sela ukupno 140 porodica sa decom.

Izvor: Radio televizija „Gračanica“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*