Партиципативно буџетирање у Сремској Митровици, грађани могу слати своје предлоге

Грађани Сремске Митровице и наредне године ће, кроз пројекат партиципативно буџетирање, моћи да учествују у креирању буџета Града.

Реч је о пројекту кроз који се грађанима пружа могућност да се својим предлозима, а касније и гласањем за неки од пројеката укључе у креирање буџета.

Од среде, 14. септембра грађани, месне заједнице и удружења грађана могу да достављају предлоге пројеката на мејл или путем градског Услужног центра.

Како је саопштио Урош Веселиновић помоћник градоначелнице за инвестиције, локални економски развој, од сутра почињу прве активности, које подразумевају достављање предлога пројеката Митровчана који би требало да буду од општег интереса и треба да решавају неки проблем у средини у којој живе и раде.

„Битно је да наведу који се ефекат постиже тим пројектом и којој циљној групи је намењен, а што се тиче саме вредности пројекта вероватно ће касније бити потребно да се израдии техничка документација, па ћемо то све препустити стручним службама нашег Града”, рекао је Веселиновић и додао да у овом кораку, код партиципативног буџетирања најбитније је стигну неке добре идеје, добри предлози.

Од ове године новина је то да ће грађани моћи да се укључе и у реализацију изабраних пројеката.

Предлози могу да се шаљу до 23. септембра, након чега ће бити формирана комисија при Граду која ће изабрати пет најбољих пројеката. Пројекти ће потом бити објављени на сајту Града и путем анкете ће се одлучити који пројекат ће бити реализован.

Из локалне самоуправе поручују својим суграђанима да пошаљу своје предлоге, како би заједничким снагама учинили Сремску Митровицу бољим и лепшим местом за живот.