Oživele su pijace u Sremu

Oživele su pijace u Sremu. Rumska pijaca, koja je u smanjenom obimu radila  i prethodnih dana, ponovo je puna svežeg voća i povrća, a u ostalim sremskim gradovima tezge se polako popunjavaju. Dobro je i prodavcima, ali i kupcima koji sada, po nešto nižim cenama nego u marketima, mogu doći do proizvoda od pravih domaćina koji garantuju za kvalitet. Pijace ponovo rade, ali pod određenim merama opreza i sa nešto kraćim radnim vremenom nego obično.

Posle nekoliko nedelja pauze Gradska pijaca u Sremskoj Mitrovici ponovo je otvorena. Na tezgama sveže povrće iz plastenika sremskih domaćina kojima je sada daleko lakše jer će ipak sve ono što su proizveli moći i da prodaju. Posebno su zadovoljni oni koji su na pijaci svakodnevno više od dve decenije. Za sremskomitrovačku pijacu zaduženo je Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ iz koga stižu informacije kako se treba ponašati u skladu sa merama zaštite od infekcije virusom korona.

Inđijska pijaca, takođe, počinje sa radom, a u skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije u toku su pripreme za nesmetan početak rada i popunjavanje tezgi koje su bile prazne proteklih nedelja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*