Отварање вртића“Коцкица 2″ до краја године

Приводе се крају радови на уређењу и изградњи објекта вртића „Коцкица 2“, а председница Општине Рума Александра Ћирић је у присуству начелника Општинске управе и директора Комуналца и Полетарца обишла новоизгарђени објекат који је трпезаријом спојен са старим објектом вртића Коцкица.

„Што се тиче опремања вртића, биће до краја недеље расписана јавна набавка за опремањем намештајем и куповину мобилијара. Износ је 19 милиона динара, општина ће расписати ту јавну набавку и надамо се да ће у најкраћем року до краја ове године Коцкица 2 бити пуштена у рад и да ће малишани овде похађати свој програм“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Нови објекат је већи од већ постојеће Коцкце и површине је око 2.800 квадрата, опремљен за пријем за око три стотине деце. Оно што је најважније изградњом новог вртића, у Руми се у потпуности укидају листе чекања.

„Тренутно се налазимо у конференцијској сали где ће моћи да се раде позоришне представе, приредбе, семинари за васпитаче. Овде у приземљу су и канцеларије за админстративне раднике, ту су учионице за јаслену групу деце, и горе на спрату су учионице за децу од три до шест година, тако да ће овај објекат имати 8 до 10 група, а што се тиче пресељења других објеката, јесте преселиће се управа заједно са оним делом јаслене и предшколске групе који тамо похађају, а потом ће се преселити и деца из Змај Јовине школе“, навела је Ћирић.

Председница је истакла и да је вртић изграђен по свим стандардима које захтева Министарство просвете, испоштовани су сви прописи у вези са градњом, намештајем, храном, безбедношћу деце, као и програмом „Године узлета“ који се спроводи у румском „Полетарцу“.

Вредност радова је 113 милиона динара.