Општинско веће Рума определило средства за учешће на конкурсима

Након што је укинута ванредна ситуација на територији Општине Рума стекли су се услови за одржавање непосредне седнице Општинског већа, која је данас и одржана у Градској кући. Већници су разматрали 27 тачака дневног реда, од којих се већи део тачака односио на употребу текуће буџетске резерве у сврху обезбеђивања учешћа у пројектима за које су добијена средства од покрајине или републике.

 

“На овој седници Општинског већа разматрали смо тачке које се односе на санирање и уклањање дивљих депонија у Краљевцима и Добринцима. Вредност пројекта је преко 10 милиона динара, тачније 10.486.000 динара. Општина учествује у износу од 5.486.000 динара. Разлог зашто смо пожурили је тај што смо се обавезали уговором да санирамо депонију током јуна и јула. Значајан пројекат који смо добили јесте изметање магистралног цевовода до црпне станице Борковац. Тиме ћемо добити квалитетније водоснабдевање, а и изместићемо цевовод који иде Орловићевом улицом, мал’ те не сам центар града”, рекла је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Општинско веће данашњим одлукама обезбедило јеи средства за реализацију пројекта у оквиру конкруса Министарства културе Градови у фокусу, у оквиру кога ће се извршити замена столица и подова у великој сали културног центра.

“Добили смо средства у износу од седам милиона динара за репарацију односно замену седишта и пода у Великој сали КЦ Рума. Вредност пројекта је већа, па општина учествује са три милиона динара како би реализовала тај пројекат који ће све заједно износити десет милиона динара. Још једна тачка се односила на КЦ Брана Црнчевић за спољашње уређење и издвојили смо сада још додатних 300.000 динара”, појаснила је председница. 

Општина Рума добила је средства по конкурсима и за уређење спортских терена, као и за уређење атарских путева и отресишта за шта је обезбеђено учешће уз подсећање, да су претходно добијена средства и за енергетску санацију објеката, озелењавање, реконструкцију котларнице Југ.

Весна Самарџија