Opštinsko veće: Bratimljenje sa Berzenbrikom i priznanja Opštine Ruma

Opštinsko veće je juče donelo Odluku o bratimljenju i uspostavljanju saradnje između Opštine Ruma i Grada Berzenbrika. Donošenjem ovog pravnog akta stvaraju se preduslovi za potpisivanje povelje o bratimljenju, koje je planirano za 24. novembar kada će u rumskoj opštini biti proslava Dana Opštine Ruma i gradska slava. Na taj način krunisaće se saradnja sa nemačkim gradom, koja je uspostavljena u junu 2015. godine.

Usvojen je i Nacrt Odluke o dodeli javnih priznanja i nagrada u 2017. godini. Zvanje počasnog građanina Opštine Ruma u 2017. godini, zbog rezultata i dostignuća od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju Opštine Ruma, biće dodeljeno Jovanu Vorkapiću, direktoru Republičke direkcije za imovinu.

Rumska povelja u 2017. godini, zbog značajnih rezultata u radu, odnosno naročito isticanje u progresivnim inicijativama i drugim aktivnostima, humanitarnim postupcima, ili za životno delo, dodeljuje se poznatoj rumskoj doktorki Smilji Lončar.

Zahvalnica Opštine Ruma u 2017. godini, zbog doprinosa razvoju i afirmaciji Opštine Ruma, dodeljuje se preduzeću Mitas d.o.o.; Lazaru Vukovcu (dobrovoljnom davaocu krvi) i tekvandoistkinji Jovani Vasiljević (TK „Zmaj“).

Novčana nagrada u 2017. godini, u iznosu od 30.000,00 dinara, biće dodeljena Lazaru Vukovcu i Jovani Vasiljević.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*