Opštinsko veće Inđija: Usvojen Akcioni plan zapošljavanja

Na današnjoj sednici, Opštinsko veće u Inđiji je usvojilo zaključak kojim se ubrazava procedura za rekonstrukciju dečijeg odmarališta u Sutomoru.

Članovi veća su doneli rešenje kojim je potvrđen prošlogodišnji novčani iznos Svetosavske povelje od 15.000 dinara. Ovaj organ utvrdio je nekoliko predloga odluka za predstojeću sednicu Skupštine opštine, a najviše pažnje je usmereno ka Akcionom planu zapošljavanja. Nosilac realizacije ovog plana je Agencija za lokalni ekonomski razvoj, a od direktora Dragana Jankovića saznajemo više detalja.

„Kao i prethodnih godina, planira se subvencionisanje javnih radova, subvencionisanje nezaposlenih lica za samozapošljavanje i subvencionisanje poslodavaca za obavljanje stručne prakse nezaposlenih mladih lica u cilju ostvarivanja pripravničkog staža. Posebna mera koja je uvedena ove godine je subvencionisanje poslodavaca za zapošljavanje lica iz kategorija teže zapošljivih lica. Ukupno planirana sredstva za ovu godinu su 11 miliona dinara i biće ostvarena zajedno sa sredstvima republike koja učestvuje u sufinansiranju od oko 40% ukupnih sredstava“, rekao je Janković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*