Održana treća Fijakerijada u Inđiji:nadmetanje konjskih zaprega

Veliki broj učesnika iz cele Vojvodine, ali i Šumadije okupio se u Inđiji na trećoj Fijakerijadi održanoj u petak. Oni su imali priliku ne samo da učestvuju u takmičenjima dvoprega i četvoroprega već i da svoje ljubimce prikažu u revijalnom delu manifestacije, koju je i ovaj put organizovalo Udruženje odgajivača i ljubitelja konja „Inđijski lipicaner“. Oko trideset zaprega je učestvovalo u nadmetanjima, a 20 u reviji.

–  Organizovano je takmičenje u preciznosti ili vožnja kroz čunjeve za dvopreg i četvrorpreg, kao i kružna revija. Biran je i najlepši pastuv, najlepša kobila, najlepši fijaker, itd – istakao je predsednik „Inđijskog lipicanera“ Jovan Obradov.

20160812_131606

Manifestacija je održana uz podršku Opštine Inđija, koja se trudi da se aktivno uključi u sve manifestacije od značaja za inđijsku opštinu – potvrđuje predsednik Skupštine opštine Inđija Milan Predojević.

–  I do sada je ova manifestacija imala podršku Opštine Inđija, a trudićemo se da i naredne godine bude još bolje organizovana – rekao je Predojević za naš portal.

20160812_125620

U takmičenju dvoprega je pobedio Boris Mijalkovski iz Jabuke kod Pančeva, Miloš Plavšić iz Dobanovaca je imao najbrži četvoropreg. Na kružnoj reviji je pobedio Bogdan Miljković iz Starih Banovaca, a za najlepšu zapregu je proglašena zaprega Bogdana Markovića iz Batajnice. Pored toga, dodeljene su i  druge nagrade u desetak kategorija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*