Одржан Румски полумаратон – Рума била атлетска престоница Србије

4. Румски полумаратон

У суботу 24. септембра Рума је била атлетска престоница Србије, јер је у Руми одржан четврти по реду Румски полумаратон. И ове године оборен је рекорд. По други пут у Руми је рекорд оборио тридесетдвогодишњи  Кенијац Стенли Кипруто, истрчавши стаз у за сат времена, шест минута и 40 секунди.

„Задовољан сам, време је било добро. Изузетно ми је драго што сам оборио рекорд Румског полумаратона и радујем се да дођем и наредне године“, рекао је Стенли Кипруто, рекордер и победник 4. Румског полумаратона.

Велику подршку је Стенли имао и од наше прослављене атлетичарке Оливере Јевтић, такође чланице АК „Младост“ Ужице, коју је нажалост повреда спречила да трчи у Руми.

„Хвала организатору што су ме звали ја сам заиста желела да дођем и оборим рекорд, прошле седмице сам победила у Сарајеву и тамо постигла рекорд, да сам то поновила и овде би то био рекорд, али ето и повреде се дешавају, видимо се наравно следеће године, ако не тркачки онда опет у улози тренера“, рекла је Оливера Јефтић, маратонка и победница првог Румског полумаратона.

У женској конкуренцији победу је однела Нора Тркља Боца из Суботице које је по први пут учествовала на Румском полумаратону истрчавши стазу за сат,21 минут и 40 секунди која је уједно и остварила лични рекорд.

Румски полумаратон је манифестација од изузетног спортског, али и туристичког значаја за општину Рума, рекао је приликом отварања манифестације председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић.

„Ова манифестација је постала препознатљива изван оквира руме зато што имамо такмичаре који долазе из иностанства мени је задовољство да у име Општине отворим ову манифестацију. То је нама једна од значајнијих спортских манифестација у граду издвајамо много средстава за спорт а ова манифестација је битна јер помаже у нашим напорима да афирмишемо спортске стилове живота и мотивишемо младе људе да се укључе у спортске активности“, рекао је приликом отварања Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума. 

polumaraton steva kovacevic
Стеван Ковачевић, председник СО Рума отворио је 4. Румски полумаратон

На четвртом румском полумаратону пријавило се преко 350 такмичара у различитим категоријама. Поред централне трке – полумаратона, одржана је и штафета 3х7 километара, ДДОР трка задовољства и традиционални маратон за најмлађе Румљане.

Организатори су обезбедили пехаре, медаље и вредне новчане награде, а поред пет најбољих у мушкој и женској конкуренцији награђени су и најбржи Румљани, најстарији и најмлађи учесник и најбољи у категоријама 40+,50+,60+ година.

Добро познати АНИП „Бранко Радичевић“ и група Врело су употпунили музички део програма манифестације и по ко зна који пут награђени су великим аплаузима румске публике.