Održan peti „Beška fest“: Dani vojvođansko-bavarske kulture

Peti „Beška fest“ i ove godine održan je prvog vikenda u septembru, tačnije 2. i 3. septembra. Dvodnevna manifestacija svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privukla je veliku pažnju medija i veliki broj posetilaca.

20160903_203353

U Bešku su stigli gosti iz partnerskog bavarskog grada Karlshuld koji su svojom muzikom, nošnjama i gastronomskim specijalitetima upotpunili dobru atmosferu na manifestaciji. Pored predstavnika bavarskog grada, u Bešku je stigao i autobus turista koji su tokom dva dana, pored boravka na „Beška fest“-u, imali priliku da se upoznaju sa opštinom Inđija, ali i da posete neke od znamenitosti u okolini kaže Maja Bošnjak, direktorica Turističke organizacije opštine Inđija i dodaje:

-Mogu reći da smo zadovoljni brojem posetilaca prvog i drugog dana. Svi su bili oduševljeni nastupom Tamburaškog ansambla „Ravnica“ iz Subotice, prve večeri, dok smo tokom druge uživali u nastupima KUD-ova, muzici iz Bavarske, a zatim i zabavnoj muzici u izvođenju grupe „Beti Bum“. Kada su u pitanju gastronomski specijaliteti, bukvalno su razgrabljeni – kaže Bošnjak.

20160902_194622

Predstavnici Opštine Inđija pozdravili su goste iz Karlshulda poželevši im dobrodošlicu uz nadu da će se saradnja i narednih godina širiti u pravcu, ne samo kulturne, već i privredne saradnje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*