Održan Beška fest: Spoj bavarske i vojvođanske kulture i gastronomije

Šesti „Beška fest“ održan je proteklog vikenda u ovom mestu inđijske opštine. Dvodnevna manifestacija svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privukla je veliku pažnju posetilaca. U Bešku su stigli gosti iz partnerskog bavarskog grada Karlshuld koji su svojom muzikom, nošnjama i gastronomskim specijalitetima upotpunili dobru atmosferu na manifestaciji. Pored predstavnika bavarskog grada, u Bešku je stigao i autobus sa preko 40 turista koji su tokom dva dana, pored boravka na „Beška fest“-u, imali priliku da se upoznaju sa opštinom Inđija, ali i da posete Beograd što je, kako kaže Maja Bošnjak, direktorica Turističke organizacije Opštine Inđija bila njihova želja.

– Mogu reći da smo zadovoljni brojem posetilaca prvog dana. Svi su bili oduševljeni nastupom tamburaškog sastava „La banda“ i pop -rok sastava „Maestralni bend“. Takođe su nam gosti bili kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Inđija i SKUD „Janko Čmelik“ iz Stare Pazove, rekla je Bošnjak.

U subotu tokom glavne večeri, posetioci su imali priliku da probaju bavarske specijalitete- bele i crvene kobasice, leberkez, bavarske perece, zatim kuglofe, bavarske torte i kolače, ali i vojvođanske specijalitete – beščansku kobasicu, švargle, džigernjače, roštilj, krofne, štrudle, pite i salčiće.

Međutim, program predviđen za drugo veče festivala nije realizovan u potpunosti zbog velikog nevremena koje je zahvatilo područje opštine Inđija. Ipak, od 21 sati održan je koncert pop-rok benda „Parti animals“.

Povod za organizovanje ovakvog festivala u Beški je to, što pomenuto selo inđijske opštine ima partnerstvo i dugogodišnju saradnju sa bavarskom opštinom Karlshuld. Ugovor o partnerstvu Beške i Karlshulda potpisan je 2010. godine od kada se i neguje prijateljstvo između ova dva mesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*