Od sutra, pa do 14. januara neprekidno grejanje u Sremskoj Mitrovici

Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija“ iz Sremske Mitrovice od četvrtka počinje sa neprekidnim grejanjem. Prema višegodišnjoj tradiciji sa dvadesetčetvoročasovnim grejanjem počeće 19. decembra, a ovaj režim trajaće sve do 14. januara, ili duže ako vremenski uslovi to budu zahtevali.

“ Za noćni režim grejanja biće utvrđen novi klizni dijagram i biće sve u skladu sa spoljnom temperaturom. Biće fiksne temperature od 12 sati do 3-4 sata ujutru. U skladu s pritužbama naših korisnika na vreme grejana tokom grejne sezone, kako je gradskom odlukom regulisano, mi smo  promenili vreme grejnog dana, tako da mi grejemo od 5 sati ujutru do 22 sata radnim danom, a vikendom grejemo od 6 sati do 23 sata”, rekao je direktor JKP „Toplifikacija” Slavko Sladojević.

„Grejna sezona protiče u najboljem redu i  nije bilo nekih većih pritužbi građana. Bilo je u početku, kao i svake godine, problema sa grejnim telima u stanovima, kod nekoga je možda stradala pumpa u privatnim domaćinstvima, ili su u stambenim zgradama imali problema sa pumpama, ali sve je to rešeno“, ističe Sladojević.

„Pripremamo se za iduću godinu i stavićemo akcenat na zamenu toplovodne mreže stare preko 30 godina, a to je oko 50 km toplovodne mreže koja se nalazi ispod zemlje. Akcenat ćemo staviti i na zamenu magistralnog toplovoda u delu deponije koja se nalazi na Teretnom mostu prema Mačvanskoj Mitrovici. Tu ćemo menjati 160 metara toplovoda  cevima najvišeg promera kojim raspolažemo u ovom trenutku. Predviđeno je da se uradi zamena jednog dela toplovoda u Naselju „Orao“ i da se uradi priključak za novu školu „Jovan Popović“. Od ostalih trasa verovatno ćemo morati da menjamo jednu trasu toplovoda u Naselju Stari most“, dodao je direktor JKP „Toplifikacija“.

U Jupiterovoj ulici zamenjen je toplovod što je bila jedna jedna od najvećih investicija. Ovo preduzeće za iduću godinu planira da uloži oko 36 miliona dinara sopstvenih sredstava. Iduće godine, na zahtev investitora planiraju da povećaju kvadraturu grejne površine za 15.000 kvadrata. Fiksni deo cene grejanja za stambeni prostor nije menjan, a grejanje se plaća po kvadratu i po potrošnji. Cena grejanja neće se menjati jer su cene gasa stabilne. Naplata potrošenog je oko 95% kao i ranijih godina pa iz JKP „Toplifikacija“ pozivaju korisnike koji imaju problema sa plaćanjem računa da se jave kako bi se napravio reprogram dugova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*