Od februara u inđijskim selima filmske projekcije i pozorišne predstave

Kulturni centar Inđija organizovaće u tekućoj godini brojne pozorišne predstave i filmske projekcije u seoskim sredinama inđijske opštine. Prvi filmovi emitovaće se već početkom februara i biće posvećeni najmlađima.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra, Ružice Jovanović, sale koje u ovom momentu ne mogu da ispune mogućnost za prikazivanje filmova neće ostati uskraćene i bez programa, već je za njih organizovano prikazivanje dečije predstave u čiju organizaciju su uključene i škole.

Slaba kulturna ponuda u selima inđijske opštine navela je rukovodostvo Kulturnog centra da u ovoj godini krene sa organizovanjem filmskih projekcija i pozorišnih predstava u seoskim domovima kulture. Organizovanjem kulturnih dešavanja u seoskim sredinama lokalna samouprava želi da približi kulturne sadržaje svim stanovnicima inđijske opštine, odnosno, ove aktivnosti predstavljaju jednu od mera izjednačavanja uslova života u selu i gradu.

Raspored projekcija je sledeći:
-5. februar u Domu kulture u Novom Slankamenu: u 16 časova dečiji film „Ferninand“,
u 18.00 sati „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;
-7. februar u Domu kulture u Krčedinu: u 16 časova „Ferninand“,
u 18.00 sati „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;
-8.februara u Domu kulture u Beški: u 16 časova „Ferdinand“,
u 18.00 sati „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;

Dečija predstava „Kći vilinog konjica“ odigraće se u 19. februara u Novim Karlovcima, 20. februara u Ljukovu i 21. februara u Maradiku u njihovim domovima kulture sa početkom u 12.00 sati.

 

Izvor: indjija.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*