Očuvanje narodne tradicije: Dodatne aktivnosti za osnovce u Kupinovu

Osnovna škola “Dušan Vukasović Diogen” iz Kupinova, od ove školske godine uvodi razne dodatne aktivnosti za svoje učenike, a sve u cilju razvijanja svesti kod najmlađih o važnosti očuvanja narodne tradicije. Učenici od I do IV razreda kupinske i ašanjske škole, zajedno sa svojim učiteljima, osnovali su etno tim, a programom su predviđene razne aktivnosti.

Kako je rekla učiteljica Stanojka Gavrilović, članovi etno tima su tokom septembra uredili etno kutak u holu škole u Kupinovu, dok su u oktobru  organizovali akciju fotografisanja starih Sremskih kuća u Kupinovu. Od izrađenih fotografija napravljen je etno pano koji je izložen u područnoj školi u Ašanji.

“Svakako da nam je cilj da kod naših najmlađih razvijemo svest o važnosti očuvanja tradicije, a uvođenjem učenika u aktivnosti revitalizacije tradicije, kao i neposrednim upoznavanjem materijalnog i duhovnog ostatka iz dalje i bliže prošlosti, jasan je primarni cilj formiranja etno tima – očuvanje kulturne baštine od zaborava. Naš moto je da svaki crep ima svoju dušu, svoju priču i da ih treba sačuvati od zaborava”, rekla je Gavrilović.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*